Een tekort hebben

Een tekort aan vitamine D kan soms ernstig onderschat worden, en kan zich onder andere uiten in een vermoeidheid, lusteloos zijn, of je uitgeput voelen. Vitamine PillenVanzelfsprekend wilt dat niet automatisch zeggen dat je een Vitamine D tekort hebt. Heb je deze symptomen is het ook altijd aan te raden dat je de huisarts opzoekt, die dan verder kan kijken naar de oorzaak, maar één van de oorzaken kan dus inderdaad een tekort zijn aan Vitamine D.

Sommige deskundige zeggen ook wel dat 90% van de bevolking wel eens een Vitamine D tekort zou kunnen hebben. Een tekort wat dus eigenlijk heel makkelijk op te lossen is, door meer zonlicht, of het nemen van vitamine pillen. Let wel, om het nog maar eens duidelijk te maken, heb je deze symptomen, denk daar dan niet te licht over, en bezoek de huisarts. Ga niet zomaar in dit geval vaker in de zon zitten, of pillen slikken. Deze symptomen kunnen ook ontstaan door tal van andere oorzaken.

Symptomen Vitamine D tekort

De meest voorkomende symptomen die uit een tekort aan Vitamine D kunnen komen zijn onder andere:

    Tekort

  • Vermoeidheid, lusteloosheid, uitgeput zijn. Het gevoel hebben alsof je een tekort aan energie hebt.
  • Problemen met tanden en botten, maar ook soms pijn aan de botten en in de gewrichten. Maar ook bloedend tandvlees, en breekbare botten.
  • Zwakke spieren of kramp in de spieren. Soms ook trillingen in de spieren
  • Angstaanvallen.
  • Hyperventilatie.
  • Bij een langdurig tekort aan Vitamine D kunnen ook hartproblemen ontstaan.

De meeste symptomen kunnen ook ontstaan bij andere ziekten en aandoeningen, daarom moet je er niet zomaar van uitgaan dat je een tekort hebt aan Vitamine D. Het kan diverse oorzaken hebben.

Daarom is het dan ook belangrijk om de huisarts op te zoeken, die dan verder kan gaan kijken, waarbij je natuurlijk, zeker als je niet veel in de zon komt, of tot de risicogroepen behoort, kan aangeven dat je denkt dat het een tekort is aan Vitamine D.

[wp_ad_camp_1]